El Consell fa un projecte pilot de formació per al certificat d'acollida

26.10.2015 | 07:14

El Consell Comarcal de l'Alt Empordà ha organitzat cinc cursos de formació per obtenir el certificat d'acollida en el marc d'un projecte pilot, una iniciativa que s'extendrà després a la resta de Catalunya.
Sant Pere Pescador, Castelló d'Empúries, l'Escala, Roses i la Jonquera són els cinc municipis de l'Alt Empordà que s'han escollit per organitzar els cursos que començaran a principi de novembre.
La iniciativa és una petició de la Direcció General per a la Immigració que porta a terme el projecte pilot adreçat a aquelles persones nouvingudes que ho necessitin, d'acord amb el que estableix el nou Reglament d'Acollida de la Generalitat de Catalunya. El consell és el responsable de la gesti´del Pla comarcal de Ciutadania i Immigració.Per poder obtenir el certificat d'acollida cal acreditar la participació en tres mòduls de formació: un mòdul (A) de català i castellà amb un mínim de 90 hores de formació en cadascuna de les dues llengües oficials, un mòdul (B) sobre coneixements laborals amb una durada mínima de 15 hores i un tercer mòdul (C) sobre coneixement de la societat catalana i del seu marc jurídic d'un mínim de 15 hores.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema