L'Ajuntament de Roses ha començat els treballs d'arranjament del camí de ronda entre Punta Falconera i cala Montjoi, al parc natural de Cap de Creus. Es tracta de 713 metres d'un sender de llarg recorregut, el GR-92, amb alguns punts on es millorarà l'accés i la seguretat. També es crearan zones de descans.

L'Ajuntament ha informat que els treballs de remodelació que ja han començat incidiran, principalment, a la Font del Lledó i baixades a les cales Lledó, Murtra i Rostella, i que milloraran la seguretat del recorregut. Es construiran escales on sigui necessari i baranes de protecció. Es crearà també una petita passera per salvar el Rec de la Murtra i se senyalitzarà l'itinerari.

A més, el projecte potenciarà també el valor ambiental i paisatgístic d'aquesta zona, totalment vinculada al front marí i al parc natural del Cap de Creus, amb unes visuals del mar, penya-segats i vegetació mediterrània de primera qualitat i gran bellesa. L'Ajuntament ha previst actuacions per donar a conèixer el paratge i facilitar veure les vistes. A Punta Falconera es restaurarà el mur existent incorporant una barana de vint metres. A l'àmbit de la Font del Lledó, es realitzaran treballs de neteja i desbrossada del terreny per recuperar l'esplanada existent, es restauraran els murs que delimiten l'espai i es condicionarà el banc de pedra existent.

El projecte compta amb l'informe favorable de tots els organismes competents (Urbanisme, Costes i Parc Natural), atès que totes les actuacions previstes són molt poc intervencionistes, segons remarca l'Ajuntament, s'empraran materials de la zona (terra i pedra, murets de pedra seca), i s'actuarà respectant la vegetació autòctona.