Han passat alguns anys però en Lluís Llach, per fi, ho ha aconseguit. Les gallines cadaquesenques han començat la revolució.

Aquesta setmana l'Ajuntament de Cadaqués ha fet arribar una carta a algunes persones que tenen un petit corralet amb quatre gallines per sol·licitar que retirin els animals. Sembla irreal, però és així.

Ara ja sabem quin és el gran problema del poble més maco del món, les gallines! Nosaltres discutint per si la policia local ha de ser professional o al contrari només ha de dedicar-se a treure gallines, per si al final es farà o no l'hotel RocaMar, per si Dalí era més espanyol que català o més català que espanyol... Però no hi havíem caigut, el gran problema de Cadaqués són les gallines. I ara que ho veig, és veritat, si fem fora les gallines, el poble en traurà molts beneficis.

Per començar la gent que vulgui descansar ho podrà fer. Per fi el soroll del gall que despertava tot el poble a les set del dematí deixarà pas a l'agradable so dels camions de les escombraries. A part ja tenim alguna cosa més en comú amb Roses, l'ornitofòbia, ells fan l'empaitada d'ànecs, nosaltres fem fora les gallines.

Per rematar el cas de «La revolució de les gallines», i vist el poc interès general que desperta l'espai, ja sabem què fer amb el corral de la Gala, un corral de veritat.

Fer fora les gallines només té coses positives. Bona feina, Ajuntament!

Ah! I si ara veieu alguna gallina acompanyada d'una pancarta amb el lema «No em toqueu els ous» ja sabreu que es una gallina cadaquesenca. Apadrineu-la.