L'equip de Govern de Figueres (CiU i PSC) està estudiant implantar l'aparcament de zona verda al barri de la Creu de la Mà perquè diversos veïns de la zona els han manifestat l'interès en la mesura però l'alcaldessa, Marta Felip, assegura que primera ho volen abordar en una reunió amb els veïns que es farà properament. La intenció, segons va manifestar en un xat al setmanari de l'Alt Empordà, que la intenció és abordar-ho de cares al primer trimestre de l'any vinent. La inciativa, que es va posar en marxa en diversos carrers propers al centre de la ciutat el passat mes de febrer, és als ulls de l'Ajuntament un èxit i a hores d'ara ja compta amb 1.021 usuaris registrats per a les 178 places que hi ha disponibles a la zona Eixample-Migdia. Les places per a residents, a més, compten amb un índex d'ocupació del 66%.

L'àrea regulada d'aparcament per a veïns es va posar en funcionament després de múltiples retards i en una versió reduïda respecte del projecte de màxims que havia plantejat l'anterior alcalde i ara conseller de Territori, Santi Vila. Es va iniciar ja amb previsió de exportar-la a d'altres zones de la ciutat on els residents tenen problemes d'estacionament.

De fet, tot i que en primer moment la mesura es va veure amb cert recel, el Govern sempre ha argumentat que els veïns de zones amb edificis on no hi ha aparcaments privats reclamaven poder aparcar a prop de casa seva. Amb les primeres 178 places es va actuar en aquesta zona a través del pagament de 0,20 cèntims al dia o un euro a les setmana per a les persones que estiguin empadronades i amb el vehicle censat a la ciutat.

L'àrea ja compta amb poc més d'un miler d'usuaris registrats, la majoria dels quals es va produir el mes en què es va posar en marxa la mesura, arribant fins als 785.

Amb una alta ocupació

Al llarg dels darrers mesos, les xifres de nous veïns s'han anat mantenint entre els 15 i els 20.

A més, segons dades municipals, les 172 places per a residents tenen una mitjana d'ocupació que supera el 50% mentre que les sis restants que són de rotació (blaves) en el mateix àmbit per a facilitar les compres en comerços, tenen l'índex en el 48%.

El barri de la Creu de la Mà és un dels propers on es vol implantar però tampoc es descarta que en un futur se'n plantegin més si els seus residents així ho sol·liciten.