El Parc Natural de Cap de Creus ha obert al públic en general aquest cap de setmana dues de les activitats científiques per conèixer les espècies que viuen dins l'espai natural. Es tracta de dues activitats per conèixer el cens de ratpenats i anellar aus.

Sant Pere de Rodes va acollir ahir al vespre la NIt dels Ratpenats que obté un gran èxit de públic cda vegada que s'organitza. En aquesta ocasió s'ha rebut un allau de sol.licituds que ha sorprès l'organització que s'ha vist obligada a tancar la llista de reserves una hora després d' obrir-la.

Utilizant xarxes i paranys d'arpa, els investigadors ensenyen com s'etudien la comunitat de ratpenats del monestir i descobreixen la vida, hàbits i característiques d'aquests petits mamífers. La visita comença a un quart de set de la tarda i s'allarga fins a un quart de deu del vespre. Va comptar amb explicacions dels experts i es fa una pausa per sopar entrepans.

Des de l'any 2007, el Parc Natural de Cap de Creus encarrega a científics del Museu de Granollers que estudiïn l'evolució de les poblacions de ratpenats que viuen al monestir de Sant Pere de Rodes. Fins ara s'hi han detectat 9 espècies, que representen un terç de les citades a Catalunya. En tot el Parc se n'han trobat 14. L'espècie de major interès és l'orellut gris (Plecotus austriacus), un ratpenat que viu en fissures i escletxes, i que té al monestir una de les colònies més importants de Catalunya.

A banda d'aquesta activitat, s'ha organitzat un cap de setmana intensiu d'anellament al parc. Durant tot ahir i avui al matí, les persones interessades poden acompanyar a una vintena d'anelladors voluntaris que se situaran a la Vall de Montjoi i el Mas de Rabassers de Baix. Per a participar-hi només s'hi ha d'anar, sense prèvia inscripció, obrint la possibilitat així al públic en general.