L'Escala canviarà el sentit de circulació del passeig Lluís Albert convertint-lo en un circuit d'entrada cap al centre històric amb motiu de les obres de reforma de la platja, que suposarà restringir el trànsit a partir del mes vinent allà on comencen, a l'accés a la Punta (plaça Josep Esquirol). L'Ajuntament ha posat a disposició dels veïns un canal d'informació de les obres a la web. Els treballs es faran en en quatre fases i es preveuen acabar en tres mesos.

Fins ara els vehicles podien recórrer la primera línia marítima que voreja els carrers del centre històric des del carrer Enric Serra, la Platja, Port d'en Perris i el passeig cap a Riells. A partir del moment en què comencin els treballs el mes vinent es restringirà l'accés a bona part de la Platja, on s'arriba pel carrer Enric Serra perquè començaran els treballs a l'alçada del carrer del Port. El carrer la Torre acaba en aquest punt, per això, també tindrà tallat l'accés en un tram final des d'aproximadament la plaça Pekín.

Per tal de permetre l'accés a tots els carrers d'aquest entorn s'ha creat un nou circuit d'entrada. Des de l'avinguda ave Maria es podrà continuar pel passeig Lluís Albert cap al centre i seran de sortida els carrers Bonaire, Codolar, Perris, Puig Sureda, i Sant Pere (alguns ja ho són ara). A tots s'hi accedeix des de la façana litoral. El carrer la Torre es manté de baixada fins a la plaça Pekín. A un tram del passeig Jesús Maria Isern i del carrer la Torre es permetrà l'accés de residents.

Les obres començaran entre la Punta i el carrer General Poch, i sortida pel carrer pintor Joan Massanet. Les primeres dues setmanes hi haurà els enderrocs i es continuarà per serveis, paviments i acabar el mobiliari. En la segona fase s'actuarà al carrer General Poc i carrer de Santa Màxima i sortida pel carrer Pintor Joan Massanet. La tercera fase a la part més central entre el carrer Santa Màxim i l'edifici El Cargol i sortida pel carrer Pintor Joan Massanet. La darrera fase serà la Riba, on actualment hi ha l'aparcament, un espai que no condiciona la circulació de la zona i d'on desapareixerà l'espai d'estacionament.

Els primers afectats hauran de retirar les terrasses actuals dels negocis, però els establiments podran continuar oberts. Només hauran de tancar, ha explicat l'alcalde, Víctor Puga, en dies molt puntuals, quan les màquines treballin davant dels locals.