L´assassí de Colera demana un atenuant perquè anava drogat

La defensa intenta rebaixar la pena al·legant que estava obcecat i va actuar en legítima defensa

28.10.2015 | 07:14

La defensa del jove Marlon Roberto Castro, que va assassinar a Colera un noi de Llançà, Ángel Ruiz, el març de 2014 i posteriorment va cremar el cos per destruir les proves causant un incendi forestal, demana que es tingui en compte els atenuants per drogoaddicció, perquè va actuar obcecat i en legítima defensa. Consideren que se li hauria d'aplicar una pena de sis anys. Les altres defenses, Antoni Quera i Aurora Vidal, demanen l'absolució de la resta d'acusats: Esther Puig, Dolors Folch i Carmen del Castillo, les dues primeres acusades d'assasinat i incendi forestal i la tercera d'encobriment. El ministeri fiscal demana 25 anys per Roberto; 20 anys per Puig i Folch; i tres per Carmen del Castillo.
L'advocat del principal acusat, Sergi Noguero, en l'escrit de defensa considera que es tracta d'un delicte d'homicidi i que no hi ha cap delicte per l'incendi forestal perquè no tenia intenció de causar el foc. Exposa que vivia a Llançà on el el 22 de febrer va trencar una relació sentimental amb Sandra Nogues que l'havia denunciat després d'una discussió i sobre la qual tenia una ordre d'allunyament. Roberto l'havia denunciat posteriorment per apropiar-se de les seves pertinences. Poc després ella va començar una relació amb la víctima i «moguda pel rencor i amb la finalitat de provocar-li una reacció airada, va començar a provocar-lo» i propiciava, diu la defensa, que «Ángel Ruiz es posés la roba i objectes personals de Marlon a la vista de tot el poble». Cansat de la situació va concretar una trobada, tot i que la víctima creia que era per un negoci de drogues. Va actuar d'intermediària Dolors Folch perquè Marlon tenia l'ordre d'allunyament.
L'acusat era consumidor habitual de cocaïna, alcohol i altres substàncies i aquell dia n'hauria consumit. Una vegada allà va produir-se una baralla entre els dos durant la qual Marlon va rebre cops i va caure a terra. Segons l'escrit de defensa, «Ángel va treure un ganivet i va intentar clavar-lo a Marlon qui, amb intenció de defensar-se, i totalment ofuscat» va propinar-li diverses punyalades al coll causant-li la mort. «Totalment desencaixat» va anar al Bar La Prima de Llançà, on es va dutxar i canviar de roba. El bar és d'Esther i la seva mare Carmen del Castillo. La primera el va acompa?nyar a la benzinera i «és estat d'ofuscació, amb l'única intenció de fer desaparèixer les proves que poguessin incriminar-lo, i sense intenció de causar dany a la montanya, van cremar el cos sense vida de l'Ángel, i van marxar».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

L'Alt Empordà

Dos nous vitralls il.luminen la Basílica de Castelló d´Empúries

Dos nous vitralls il.luminen la Basílica de Castelló d´Empúries

Les peces contenen la imatge del Papa Sant Sixte i Sant Llorenç i s'han instal.lat a una de les...

Creen una comissió de festes pels 50 anys d´Empuriabrava

Un grup de veïns d'Empuriabrava, a Castelló d'Empúries, ha creat una comissió de Festes per tal de...

Circ d´Etiopia i Amèrica Llatina centraran el Festival del Circ de Figueres

Circ d´Etiopia i Amèrica Llatina centraran el Festival del Circ de Figueres

La nova edició del 16 al 20 de febrer comptarà amb 82 artistes de 12 països

Bàscara preguntarà als veïns el 18 de desembre per la venda de l´Ajuntament

Bàscara preguntarà als veïns el 18 de desembre per la venda de l´Ajuntament

El govern preguntarà: "Estàs d'acord en vendre l'edifici de l'ajuntament per poder reduir el deute...

Figueres rep la proposta de la propietat per fer visites a la casa on va viure Dalí

Figueres rep la proposta de la propietat per fer visites a la casa on va viure Dalí

El document també contempla que l'Ajuntament pugui exercir dret de tanteig per adquirir la finca...

Enllaços recomanats: Premis cinema