Més d´una desena de càpsules d´ous que biòlegs consultats atribueixen al tauró gat han aparegut a la platja de Riells de l´Escala. Els darrers temporals de llevant els haurien arrosegat. Un veí els va localitzar entre algues i restes de deixalles. No és la primera vegada que n´apareixen en platges del litoral català.

Els ous de tauró estan protegits per una càpsula còrnia d´un aspecte curiós. Tenen uns quatre centímetres de llargada, de color negrós, i una mena de pinces que els permeten subjectar-se, sobretot en algues. A l´interior hi ha els ous. És habitual que l´animal els dipositi en fons sorrencs. Són molts semblants als d´altres espècies com la rajada.

El veí de l´Escala, Joan Olivet, ha explicat que després del temporal van aparèixer moltes deixalles que va retirar l´administració però van quedar petits plàstics. Mentre els recollia va veure entre les algues els exemplars dels ous. La troballa poc corrent la va difondre entre les xarxes on la discussió es va centrar en el tipus d´espècie al que pertanyen, el més probable, tauró gat.

L´abril de l´any passat en van aparèixer entre les algues a la platja de Sant Pol de Sant Feliu després d´un espectacular llevant. Com en aquest cas s´atribuien al tauró o la rajada.