Oliveres per a aturats a Roses

L'Ajuntament adjudicarà les 368 oliveres perquè els veïns les cullin per a consum propi

29.10.2015 | 10:02
Un dels olivars de l´Ajuntament als quals es podrà optar per recollir les olives.

L'Ajuntament de Roses ha posat a l'abast d'aturats i jubilats la possibilitat de collir les olives dels olivars de propietat municipal fins al 2020. S'han dividit en diferents lots que s'adjudicaran amb un concurs. L'objectiu és que es doni aprofitament a les olives.

En total són 368 oliveres que es dividiran en set lots. Els olivars estan situats a diferents punts del terme. El camí del Cementiri, la carretera de les Arenes, la Gran Via Pau Casals, el carrer Solsonès i la carretera de Roses a Cadaqués són els indrets on hi ha oliveres. En el seu conjunt els terrenys superen els 35.000 metres quadrats.

El requisit per concórrer al concurs són ser veí de Roses i major d'edat. S'ha de fer almenys cinc anys que s'està empadronat a la població i no disposar ni d'olivars ni dels seus fruits ni a Roses ni a cap altre municipi, ni tampoc conviure amb algú que en disposi. S'ha d'estar en situació d'atur o ser pensionista.

L'Ajuntament licitarà les autoritzacions per a la recollida a les finques municipals. En aquest moment s'acaba d'obrir el període de presentació de les sol·licituds per a la temporada 2015-2020. Des de l'Ajuntament han informat que la ides és que aquell que hi concorri vulgui collir les olives per al seu propi consum. «L'objectiu de les autoritzacions, per tant, no és en cap cas comercial, sinó el que es persegueix és l'aprofitament del rendiment de les oliveres municipals per a l'autoconsum de les persones adjudicatàries», han remarcat.

Des d'ahir es reben les sol·licituds que es poden fer arribar fins a l'1 de desembre al Servei d'Atenció al Ciutadà.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema