No caldrà que Baltasar ?Sánchez Rey torni a asseure's a la banqueta dels acusats per haver colpejat un home amb una barra de ferro al cap i haver-li passar la camioneta per sobre el 4 d'agost de 2010 en una rotonda de Figueres. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha confirmat el veredicte del jurat popular que va declarar-lo culpable d'un delicte de lesions (1,9 anys de presó) i un delicte d'homicidi imprudent (3 anys) i l'única modificació que ha fet és incrementar la indemnització que haurà de pagar als familiars del finat: 125.538,73 euros per a la parella de la víctima i 52.724,26 euros per cada fill.

El processat va quedar en llibertat el mateix dia que el jurat popular va llegir el veredicte que l'eximia d'assassinat. Aleshores havia estat tres anys en presó provisional i el seu advocat, Carles Monguilod, va sol·licitar que se'l deixés en llibertat atès que ja havia superat els dos terços de la condemna que se li va acabar imposant.

El fiscal del cas, Víctor Pillado, va recórrer la decisió del tribunal popular en considerar el veredicte «absolutament arbitrari, irracional, il·lògic i contradictori». Qüestionava el ministeri públic que el processat pogués desconèixer que tenia la víctima sota la roda de la camioneta després de colpejar-la i li passés la roda per sobre el cap sense intenció.

En la seva sentència, el TSJC assegura que li ha sigut impossible «desautoritzar, per irraonable o per il·lògica, la conclusió valorativa del jurat» perquè el fet que la víctima quedés sota les rodes de la camioneta «no suposa necessàriament que l'acusat ho hagués advertit de la mateixa manera», ja que consideren plausible que Sánchez Rey colpegés la víctima i pugés al vehicle donant-li l'esquena i sense veure on queia, ja que va marxar «de forma precipitada».