A partir de dilluns quinze membres de la màfia marsellesa s'asseuran al banc dels acusats a França. Entre ells, un dels caps més perillosos del clan, Raymond Mihière, conegut amb el sobrenom d'El Xinès i que fa tres anys es trobava per l'Empordà.

Es tracta d'un francès de 64 anys que va ser detingut al novembre de l'any 2012 i que s'havia amagat a Figueres per tal de no ser arrestat. Formava part d'una organització criminal que traficava amb droga procedent de l'Amèrica Llatina i la introduïa a Europa.

La tapadora de la banda era un negoci de sabó de Marsella que tenia instal·lat Mihière en una masia situada entre Figueres i Castelló d'Empúries. La xarxa que comandava El Xinès va caure al novembre de 2012. Ell era un cap històric i va caure en ser detingut al sud de França. Tot el clan es dirigia, curiosament, des d'un restaurant situat al centre hisòric de Castelló d'Empúries.

El seus membres es reunien en un establiment de la plaça dels Homes per rebre ordres de com introduir les partides de cocaïna de Sud-amèrica a França a través de la Jonquera. Podien moure fins a 400 quilos de cocaïna en un sol cop.

El Xinès té aquest nom per la seva ascendència asiàtica però és fill de Marsella. En aquesta banda també hi havia l'històric traficant francès Laurent Fiocconi, antic cap de la French Connection. La xarxa francoamericana que va inundar França d'heroïna els anys 70. Tant el Xinès com Fiocconi eren coneguts a la Costa Brava. Fiocconi va ser detingut a la Jonquera amb el seu fill. Portaven 350 quilos de cocaïna camuflats en pastilles de sabó impregnades.

El Xinès també és conegut pel seu pas per Platja d'Aro. I és que en una de les primeres operacions contra màfies franceses, l'any 1995, la Policia Nacional ja va detectar a Mihière com es movia per Platja d'Aro, Calonge i Calella de Palafrugell. Ell i els seus lloctinents vivien en aquests municipis com a fugitius després d'haver assassinat l'amo d'un bar d'Avinyó el 1995 i es dedicaven a moure haixix procedent del Marroc.

Dilluns comença aquest judici en el qual hi haurà els membres del clan que capitanejava El Xinès i que va desmantellar-se el 2012. En total hi ha 15 acusats i un fet curiós és que la seva mitjana d'edat és de 65 anys. Lauren Fiocconi i Josep Signoli tenen 74 i 78 anys respectivament i ambdós ja van ser condemnats a principis dels anys 70. Per la seva edat, aquest cas que es jutja es coneix com la "Papy connection".