Nova rèplica de 2,3 graus del terratrèmol

L'epicentre s'ha localitzat dins del mar, prop de Roses

01.11.2015 | 11:18

Nova rèplica de 2,3 graus del terratrèmol que va succeir el passat dijous al Golf de Roses, a l'Alt Empordà. L'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya ha informat que la tremolor s'ha produït quan passaven nou minut de dos quarts de dues de la matinada, dins del mar, prop del municipi de Roses i s'ha pogut notar lleugerament a diversos indrets de la comarca de l'Alt Empordà. El terratrèmol no ha causat cap dany material ni personal. En els últims dies s'han registrat diverses rèpliques del sisme de dijous passat que va ser de 4,3 graus. L'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, ha assenyalat que els veïns han notat la tremolor i que alguns d'ells estan "espantats".

Després d'un dia sense rèpliques importants, aquesta passada matinada, l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) ha alertat sobre un nou sisme al Golf de Roses. El terratrèmol, rèplica del sisme que es va produir el passat dijous i que va tenir una magnitud de 4,3 graus a l'escala de Richter, s'ha produït dins del mar, molt a prop de Roses o Sant Pere Pescador. El terratrèmol s'ha pogut notar lleugerament a diversos indrets de la comarca de l'Alt Empordà.

Per exemple, diversos veïns de Roses han pogut notar la tremolor i s'ha registrat una trucada al 112. Tot i això, el sisme no ha causat destrosses ni ferits, tal i com ha comentat l'alcaldessa, Montse Mindan. "Jo no he notat res, necessitava dormir, però molts veïns sí que han notat la tremolor i ho han comunicat a través de les xarxes socials", ha explicat. Segons Mindan, part de la població comença a estar "espantada". "La gent no està acostumada a que hi hagin sismes a la zona i una part dels veïns manifesten que comencen a tenir por i estan espantats", ha assenyalat.

Segons Mindan, des de l'Ajuntament i la Generalitat intenten calmar els veïns donant el màxim d'informació possible a la ciutadania i explicant que tant el municipi com part de la comarca de l'Alt Empordà es troba en una zona d'intensitat sísmica molt baixa i que aquesta mena de tremolors no acostumen a causar cap dany material ni personal.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

L'Alt Empordà

Ciències i lletres

«En política és possible guanyar havent perdut o perdre havent guanyat, tot és qüestió de l'anàlisi»...

Foment comença la transformació de la cruïlla de la plaça del Sol de Figueres

Els treballs generen les primeres retencions i cues, que l'Ajuntament preveu que es mantinguin els...

L´obús trobat al Port de la Selva és una bomba de l´aviació alemanya

L´obús trobat al Port de la Selva és una bomba de l´aviació alemanya

L'artefacte, que data de 1938, no estava sencer i ahir va ser detonat per la Guàrdia Civil a la...

Unió veu irregularitats al cas Royal Marine i estudia portar-lo a la Fiscalia

Unió veu irregularitats al cas Royal Marine i estudia portar-lo a la Fiscalia

L'escrit de conclusions de la formació en la comissió d´investigació alerta de pagaments...

Una plaça-rotonda amb espais verds i un edifici al centre

Una plaça-rotonda amb espais verds i un edifici al centre

Les obres que executa el Ministeri de Foment transformaran aquest espai de la plaça del Sol que...

Enllaços recomanats: Premis cinema