Una rèplica del terratrèmol que dijous va afectar el golf de Roses va tornar a fer tremolar la terra ahir, quan passaven nou minuts de dos quarts de dues de la matinada. L'efecte d'aquesta rèplica, de 2,3 graus a l'escala de Richter es va notar lleugerament a diversos indrets de l'Alt Empordà i, com el terratrèmol original, va tenir el seu epicentre dins del mar.

Després d'un dia sense rèpliques importants, aquesta passada matinada, l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) va alertar sobre un nou sisme al Golf de Roses. El terratrèmol, rèplica del sisme que es va produir dijous passat i que va tenir una magnitud de 4,3 graus a l'escala de Richter, es va produir dins del mar, molt a prop de Roses o Sant Pere Pescador. El terratrèmol es va poder notar lleugerament a diversos indrets de la comarca de l'Alt Empordà. Per exemple, diversos veïns de Roses van poder notar la tremolor i es va registrar una trucada al 112. Tot i això, el sisme no va causar destrosses ni ferits, tal com va comentar l'alcaldessa, Montse Mindan. "Jo no he notat res, necessitava dormir, però molts veïns sí que han notat la tremolor i ho han comunicat a través de les xarxes socials", va explicar. Segons Mindan, part de la població comença a estar "espantada". "La gent no està acostumada que hi hagin sismes a la zona i una part dels veïns manifesten que comencen a tenir por i estan espantats" va assenyalar.

Segons Mindan, des de l'Ajuntament i la Generalitat intenten calmar els veïns donant el màxim d'informació possible a la ciutadania i explicant que tant el municipi com part de la comarca de l'Alt Empordà es troben en una zona d'intensitat sísmica molt baixa.