Plataners

«L'avinguda Caritat Serinyana perdria tot el seu encant, la seva identitat, si es talen els plataners»

04.11.2015 | 07:19

Passo aquets propers dies per diferents pobles i ciutats de la Cote d'Azur, un dels llocs més macos del Mediterrani, on sembla que la connexió entre la gent i la resta de la natura és perfecta. Però no sempre és així, només faltaria.?

Com sabem hi ha fenòmens naturals que ens fan sentir o més ben dit, ens recorden, que som petits i dèbils, dèbils com les fulles d'un plataner. Una noia de Biot, prop d'Antibes, m'explica que fa poc més de tres setmanes un aiguat d'una magnitud que mai havia vist va provocar el pànic a diferents poblacions de la costa blava francesa. Les fortes pluges que van caure, segons llegeixo, més de 250 l m2 en poques hores, va destrossar tot allò que se li posava davant. Malauradament, van morir mes de 20 persones. Tenint sempre presents les persones que van perdre la vida, aquesta noia m'explica que els tres arbres que tenia davant de la seva casa van ser arrancats per la força de l'aigua , tres arbres apreciats, tres arbres per als quals tenia molt d'amor ja que eren allà des que era petita. Eren part de la seva vida. Tot problema té una solució, menys la mort.?És curiós com alguns estimen tant el que altres no valoren. L'amor que tenia la Sophie per els «seus» tres arbres em va fer pensar, em va fer pensar en els meus.?

Els arbres són part de Cadaqués... i ara tenim un problema, (a part de les gallines i els terratrèmols) els plataners. Els que hi ha a l'entrada del poble estan malalts i sembla que els volen talar. Un metge sap que l'amputació és l'última alternativa que s'ha d'utilitzar, sempre s'han de buscar altres opcions per aconseguir curar la ferida. Els metges de Cadaqués sembla que ho volen fer al revés, primer amputar i després ja parlarem de les altres opcions que existeixen, bé, que existien. Quan es talla sempre és tard. I tard no és una opció.?

El plataners de l'avinguda Caritat Serinyana no són els únics que pateixen o han patit el virus, plaga o com es digui. Olot, Figueres, Castelló, entre d'altres, també han tingut aquest problema, però sembla que ells s'han esforçat per no amputar.? Aquí hauríem de fer el mateix. Aquest carrer que porta cap a la platja gran, sense arbres, perdria tot el seu encant, i el que es pitjor, la seva identitat. No m'ho puc imaginar. Hi ha algun metge a la sala? Fem el possible perquè no es tallin, fem el possible per trobar solució a aquest problema. Si altres pobles ho han pogut solucionar nosaltres també podem. Perquè si no, com deia Groucho Marx, pensaré que : «La política és l'art de buscar problemes, trobar-los, realitzar un diagnòstic fals i aplicar després remeis equivocats».?

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema