Els fets es van produir quan passaven tres minuts per tres quarts de nou del matí. Un turisme va envestir per causes que es desconeixen una dona i el seu fill en un pas de vianants de l'Avinguda Salvador Dalí de Figueres, a tocar de l'Hotel Ronda.

Ambdós van patir diverses contusions però sortosament les ferides no van ser de gravetat. Al lloc dels fets s'hi van traslladar el SEM (Sistema d'Emergències Mèdiques) i la Guàrdia Urbana de Figueres. Els dos ferits, de caràcter lleu, van ser traslladat amb ferides de lleus a l'hospital de Figueres, segons fonts del SEM.

Els agents de la Guàrdia Urbana van fer la prova d'alcoholèmia al conductor del turisme, que va donar negatiu al test. Aquest no és el primer accident d´aquestes carcterístiques que es produeix a la zona. I és que tracta d´una via ràpida, antiga N-II, amb dos carrils per sentit malgrat que al llarg del tram que discorre per zona urbana hi ha nombrosos passos de vianants.

Precisament, l´Ajuntament està pendent de recepcionar la via un cop l´Estat, que n´és l´actual titular, hi faci la rotonda a l´alçada de la plaça de Sol pactada. A partir d´aleshores, Figueres es començaria a fer càrrec de la carretera amb la intenció de convertir-la en una avinguda més urbana, amb una millora de la senyalització o amb l´ampliació de voreres, entre d´altres.