Figueres formarà 250 persones amb un projecte al centre i la Marca de l'Ham

04.11.2015 | 07:19

L'Ajuntament de Figueres ha rebut una subvenció del Servei d'Ocupació de Catalunya per al projecte «Treball als barris», que entre activitats de formació, assessorament i ocupació preveu comptar amb més de 250 participants l'any vinent. La subvenció atorgada per dur a terme el projecte, que un any més es desenvoluparà en els barris de la Marca de l'Ham i del Centre Històric de Figueres, és de 511.033,02 euros.
La iniciativa té com a objectiu donar una resposta integral a les necessitats de les persones. En el cas de Figueres es dividirà en quatre programes: suport a la inserció laboral, qualificació professional, experienciació laboral i desenvolupament local. Pel que fa a la inserció sociolaboral, té previst assessorar i formar unes 230 persones - unes 150 a la Marca de l'Ham i unes 80 al Centre Històric - que es troben amb dificultats d'inserció i en situació d'atur. Les bases també estableixen que tindran prioritat aquelles persones que estiguin en risc d'exclusió social.
El programa de qualificació professional permetrà formar una dotzena d'alumnes en jardineria, horticultura ecològica i manteniment. D'aquests, nou tindran l'oportunitat de ser contractats en el programa d'experienciació laboral. En total el programa d'experienciació laboral ofereix una vintena de llocs de treball en els àmbits de condicionament i millora d'espais públic que es faran en aquests barris. En l'àmbit de desenvolupament, es contractarà un director que executi el projecte a la ciutat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema