El govern de Roses, obligat a negociar

CiU i GdP s'han vist forçats a incorporar propostes de l'oposició per poder-les tirar endavant

04.11.2015 | 07:19
El regidor Marc Danés (tercer per la dreta) exposant les ordenances.
El regidor Marc Danés (tercer per la dreta) exposant les ordenances.

La modificació de les ordenacnes fiscals de Roses van evidenciar dilluns al vespre al ple d'aprovació, la situació complicada amb la que es troba el govern en minoria de CiU i Gent del Poble -7 de 17 regidors-, obligats a negociar si volen tirar endavant les propostes. S'han incorporat diverses peticions d'algunes formacions i altres s'han compromès a estudiar-les pel 2017. Tot i això, els preus públics amb només una puja mínima del 3% en activitatsa a la piscina no es van poder aprovar i obliguen a tornar a fer un esforç de diàleg.
Excepte Ciutadans que va votar en contra de tots els punts perquè diu que no confia en el govern, va dir el regidor, José Manuel Álvarez, la resta de formacions van analitzar i valorar cada una de les taxes i impostos que es modificaven per separat abstenint-se, en contra o fins i tot votant a favor. Era el resultat de setmanes de converses.
Una de les formacions que es va veure més activa a l'hora de formular propostes va ser ERC. La seva abstenció va garantir que es poguessin tirar endavant alguns dels punts, tot i que el portaveu, Joan Plana, ja advertia que aquest any els donaven un vot de confiança esperant que es compleixi el compromís d'estudiar alguna de les propostes no inclosa però que si no es complica, no serà així l'anyvinent.
El govern va rebre les abstencions d'ERC?i PSC a l'hora de tirar endavant les modificacions al principal impost de recaptació, l'Impost de Béns Immobles (IBI). Els socialistes insistien que hi hagi bonificacions per a les families monoparentals i el govern ho estudiarà. Per part d'ERC, a banda de coincidir en la petició de les monoparentals, es va incorporar una bonifació del 60% per a families nombroses (tot i que la proposta inicial era del 90%); i del 50% de l'IBI per a habitatges que es posin a lloguer social. A l'IBI es puja el tipus de gravamen perquè la retirada del recàrrec del 10% de l'Estat no suposi perdre uns ingressos que es preveien.
En l'impost de construccions també es va incorporar una proposta, en aquest cas del PSC, perquè hi hagi una bonificació del 90% a les construccions que incorporin sistemes d'energia renovables que no siguin els que obliga la llei. El PP va retreure voluntat en alguns casos de fer un esforç per incloure propostes seves com la rebaixa del 75% de la taxa de bonificació de la via pública pels negocis que obren tot l'any. Aquest grup es va negar a donar suport a cap puja.
L'alcaldessa, Montse Mindan, va agrair a tots els grups la feina feta sobre les ordenances i va posar de manifest que respecte els preus públics, s'hauran de tornar a sentar per buscar el consens. De moment es prorroguen i s'esperen tornar a portar a un proper ple.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

L'Alt Empordà

L´oposició de Figueres acusa el Govern de menystenir-los

ERC, la CUP, el PP i C's critiquen que s'anunciï que el Consell entrarà a Fisersa abans de...

Unió de Roses denuncia irregularitats al cas Royal Marine II

Unió de Roses denuncia irregularitats al cas Royal Marine II

La formació no descarta portar a Fiscalia el pagament de la indemnització

Condemnada una agent immobiliària de Roses per quedar-se 49.000 euros

Condemnada una agent immobiliària de Roses per quedar-se 49.000 euros

La processada ja està complint pena de presó per una altra apropiació indeguda de diners dels seus...

Detonen l´obús trobat a Port de la Selva a la base militar de Sant Climent

Detonen l´obús trobat a Port de la Selva a la base militar de Sant Climent

Tot apunta que és un artefacte que va ser llançat per l'aviació alemanya durant la Guerra Civil

Troben un obús de la Guerra Civil en una finca al Port de la Selva

Troben un obús de la Guerra Civil en una finca al Port de la Selva

L'artefacte, que fa 75 centímetres i li falta una part, estava amagat sota terra en uns terrenys...

Cues a Figueres en el primer dia d´obres de la rotonda a la plaça del Sol

Els treballs que duraran set mesos coïncideixen amb un segon giratori a l'N-260 a Vilafant

Enllaços recomanats: Premis cinema