El regidor de Cultura de Figueres, Alfons Martínez (PSC), assegura que l'equip de Govern sociovergent preveu convocar el concurs públic per escollir nova direcció pel Museu de l'Empordà l'any 2016. Martínez diu que la idea és que hi hagi una partida als propers pressupostos però manté que el centre està dirigit de forma provisional pel cap de l'àrea de cultura i que «ha seguit funcionant amb certa mormalitat».

Pel que fa a les denúncia de retallada del servei educatiu que fa pocs dies fa ver la CNT, el regidor assegura que està garantit. En un comunicat, a més, des del Govern afirmen que volen potenciar-lo. En aquest sentit, recorden que «la categoria laboral dels treballadors del Museu no inclou la prestació d'aquest servei».

S'externalitzarà

«La paralització, modificació o eliminació del servei correspon, en tot cas, a la regidoria de Cultura i al Govern de Figueres». I és que, des del sindicat, denunciaven que l'àrea de Cultura no havia volgut negociar les condicions de prestació de servei amb la plantilla del Museu i que, per això, «ha preferit abandonar el servei».