La Protectora d´Animals i Plantes de Figueres ha rebut part de l´herència d´una veïna de Portbou, Concepció Glòria Yáñez, que havia estat sòcia durant molts anys. Els diners s´estan invertint en millores com el canvi del terra o les portes de les gàbies. Fa un parell de setmanes la protectora va rebre una trucada perquè s´adrecessin al jutjat, on els van comunicar que havien estat beneficiaris dels diners. Amb les retencions d´hisenda han quedat en 54.900 euros.

El president de l´Associació Protectora d´Animals i Plantes, Alberto Márquez, ha explicat que mai els havia comunicat que tenia intenció de deixar-los res en herència. Era una de les cinc-centes sòcies que tenen i solia col·laborar de forma periòdica. «Ens trucava de tant en tant i deia, què necessiteu? Això, doncs en portava», relata el president.

També solia controlar els gats a la zona de Portbou on vivia. Márquez constata que sí que és conscient que estava contenta amb la feina que es fa des de l´associació. Ha manifestat que li estan molt agraïts i que la faran sòcia d´honor. Millores a les gàbies Amb els diners que han rebut han presentat un escrit de reforma a l´Ajuntament per canviar tots els terres de les gàbies que donen a la part de darrere per millorar l´estada als animals. A més, explica que les portes de ferro estan molt rovellades i velles. Fins ara anaven fent manteniment, explica el president, però els diners de l´herència els permetrà canviar-les.

Per Márquez, la rebuda dels diners ha estat una bona injecció per a la protectora, que posa de manifest que passa moments complicats perquè l´administració els té pendents una quantitat important de diners. Concepció Glòria Yáñez Gibert no tenia família i va decidir deixar la meitat de l´herència a uns amics francesos, i l´altra a l´entitat amb qui col·laborava, ha explicat Márquez. Vivia en un pis de lloguer a Portbou, on havia viscut tota la vida. L´alcalde, Josep Lluís Salas, explica que ell havia estat veí de la família durant anys i que el seu pare havia estat maleter a l´estació de tren, que en aquella època tenia molta activitat. recorda que quan ell tenia set o vuit anys, el pare de Concepció cada diumenge els portava lioneses de crema i nata a casa. No tenia germans i estava soltera. Va morir el 23 de març de 2015. La protectora d´animals de Figueres va rebre fa poc una donació important de 5.000 euros per part d´uns belgues.