La productora de l'espectacle «14 d'abril», que recrea el dia de la proclamació de la República Catalana del 1931, ha anunciat a través d'un comunicat que suspenen la funció prevista pel proper diumenge 15 de novembre a la tarda a La Cate de Figueres. Els motius que al·leguen per la decisió es deu a la falta de pressupost. «la producció d'aquest espectacle ha estat molt costosa perquè és de gran format i mou molts artistes. Per mitjà de les actuacions s'ha d'anar eixugant i amortitzant el deute acumular de la inversió feta», expliquen. A banda d'això, diuen que comptaven amb uns dines de l'Ajuntament que «finalment no han arribat» i que fer la representació sense aquest ajut significaria acumular més deute.

La producció local ja es va fer al Teatre Jardí l'any passat i volia repetir ara recordant aquest fet històric des d'una perspectiva empordanesa. El cost de tot plegat, però, s'hauria enfilat molt i no ha estat possible tampoc sense el suport municipal.

Malgrat això, el regidor de Cultura, Alfons Martínez, diu que en cap moment es va comprometre cap ajut econòmic a l'obra sinó que «com es fa amb totes les companyies locals, se'ls diu que no se'ls cobrarà res per a les despeses que es deriven de l'ús de la sala i que tot el taquillatge era per ells».

També, afegeix, se'ls comunica que si hi ha alguna despesa extraordinària se'ls pot ajudar a fer-hi front però «en cap cas, es va parlar de xifres perquè tampoc es va presentar cap pressupost i perquè no es poden fer greuges amb les altres companyies». Martínez diu que la productora ja els va dir que tenia problemes i que es reunirien per decidir què feien. «La setmana passada ens van comunicar que finalment no la farien», explica el regidor.