Guàrdia Urbana i Mossos d'Esquadra controlen des de les vuit del matí un perímetre de 500 metres al voltant del bloc del carrer Mandri,16, situat al barri on es concentra la comunitat gitana mentre hi actuen les companyies de serveis per retirar les connexions il.legals i es treballa per intentar que marxin els ocupants il.legals.

Dels 24 pisos del bloc que és ara propietat d'un banc, només sis tenen contracte, i la resta o estan pendents de poder regularitzar un lloguer -l'antiga empresa propietària va fer fallida- o són ocupacions il.legals.

S'estudia que una fundació es faci càrrec de la gestió. Des de fa anys genera problemes que han portat a fer-hi actuacions policials periòdicament. L'alcaldessa, Marta Felip, remarcava que la situació de frau elèctric i d'aigua és generalitzada i suposa un risc per les persones.

L'objectiu és acabar amb el frau però també amb l'ocupació. L'inspector de la Guàrdia Urbana, Josep Maria Riera, constatava que s'han trobat una greu precarietat i perill de les connexions elèctrics. Afegia que dispositiu engegat no té data i hi haurà presència policial fins que s'hagi regularitzat. S'espera que els ocupants marxim voluntàriament o per ordre judicial.

L'actuació se suma a les darreres engegades per l'Ajuntament en altres punts com el carrer Albera per acabar amb les ocupacions il.legals i el frau de serveis.