L'arxiu comarcal digitalitza una col·lecció de postals antigues de Jordi Martí

12.11.2015 | 07:20
La vídua amb la col·lecció.

L'Arxiu Comarcal de l'Alt Empordà (ACAE) ja ha acabat la digitalització de la col·lecció de postals antigues del col·leccionista figuerenc Jordi Martí i Cairó. S'hi poden trobar des de panoràmiques fins a paratges naturals.
La està formada per targetes postals en blanc i negre i en color i estan datades des de principis del segle XX. Les poblacions que hi figuren són d'arreu de Catalunya,encara que bàsicament des de l'ACAE s'ha centrat en digitalitzar les que fan referència a l'Empordà. Les temàtiques tractades són molt variades, des de panoràmiques fins a oficis desapareguts, paratges naturals, instantànies de la vida quotidiana i interiors d'esglésies, entre altres.
La responsable de l'Arxiu Comarcal, Erika Serna, ha manifestat que «només podem agrair a la senyora Carme la seva generositat i predisposició a facilitar la difusió cultural de tot aquest patrimoni gràfic».La vídua de Jordi Martí, Carme Figarola, ha facilitat que es portés a terme les tasques necessàries per a una correcta digitalització, descripció i l'exhibició pública al cercador «Arxius en Línia» des d'on es poden consultar cinc mil imatges més.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema