El grup Assemblea Informativa, a l'oposició a Vilajuïga, ha convocat una reunió infomativa demà amb els veïns després que el govern hagi aprovat inicialment la modificació de les ordenances fiscals que preveuen doblar l'impost de béns immobles (IBI) i ho justifiquen per les dificultats de tresoreria.

Des de l'Assemblea s'oposen a la pujada i ofereixen una reunió a les set de la tarda a la sala d'actes del centre cívic, on s'ofereix la possibilitat de recollir un model d'al·legació per presentar. «Per què ens hi oposem? Què podem fer» és el títol amb el qual s'ha convocat la reunió.

El govern d'ERC i Junts per Vilajuïga van portar a ple la proposta que inclou la pujada i, segons informava el setmanari Empordà, ho justifiquen per dificultats de tresoreria per pagar una obra. El municipi té un endeutament del 140%. Assemblea per Vilajuïga va demanar a l'alcaldesssa, Joana Cobo (ERC), que ajornés el ple municipal. El portaveu, Xavier Llorente, manifestva, segons l'Empordà, que estan indignats perquè tota la situació respon a una mala gestió de governs anteriors. Ara esperen fer pressió per intentar aturar la proposta.