La principal via de comunicació terrestre de Catalunya cap a França, l'AP-7, està oberta i els vehicles poden circular per la frontera i accedir sense moltes complicacions. L'autopista no s'ha tancat durant la nit tot i que en un principi el govern francès va declarar l'estat d'emergència i el tancament de fronteres després dels atemptats d'aquesta passada nit a París. Des de primera hora del matí, al Pertús, es mantenen els estrictes controls conjunts de la policia espanyola i francesa que van arrencar ahir, divendres, arran de la cimera pel canvi climàtic. Els agents han restringit aquest dissabte la circulació de l'autopista a un sol carril -cosa que provoca retencions de fins a 1,5 quilòmetres en sentit nord- i revisa i atura alguns vehicles.

De fet, la policia francesa ha confirmat que no tenen previst tancar la frontera en les properes hores.

En el cas de l'N-II, al municipi del Pertús, la policia francesa demana la documentació a tots els conductors i passatgers que volen creuar d'un estat a l'altre, en els dos sentits de la marxa. Uns controls que causen retencions i cues pel bell mig del municipi.

D'altra banda, la presència de gendarmes s'ha incrementat notablement a totes les sortides de l'autopista A-9 (La Catalane) a la Catalunya Nord. Pel que fa a la connexió ferroviària, segons detalla Renfe, hi ha normalitat en els trens AVE en direcció França i, de moment, no hi ha retards ni cancel·lacions de combois. A l'aeroport del Prat tampoc es registren demores ni cancel·lacions de vols en direcció els aeroports gals de Charles de Gaulle o Orly. No obstant això, des d'Aena es demana als usuaris que es contacti amb les companyies aèries per descartar qualsevol incidència.