El càmping Illa Mateua de l'Escala ha fet una donació de 17.000 euros a quatre entitats en el marc del seu projecte de responsabilitat social. Càritas l'Escala, Tarragona Missionera, la Fundació Astrid 21 i Aïma-SM són les que rebran els diners. Es tracta d'un percentatge de la facturació.

Càritas l'Escala atén gent necesstada amb diversos projecteS; Tarragona Missionera té en marxa un projecte de construcció d'un centre de formació i assistència social a Ruanda; la Fundació Astrid 21 treballa amb persones amb síndrome de Dow o altres discapacitats intel.lecturals i Aïma-SM, ofereix suport a malalts mentals de l'Àfrica Occidental.

El propietari del càmping de l'Escala, Martí Guillem, fa anys que dedica part del percentatge de la facturació a projectes socials. Va començar amb el 0,7% i s'ha anat incrementant. Segons remarca Martí Guillem, «de la mateixa manera que els governs estableixen taxes ambientals a empreses i ?productes que contribueixen a ?l'escalfament global, nosaltres ens prenem aquesta aportació com una taxa solidària que ens hem ?autoimposat per respondre a la responsabilitat social corporativa».