L'Escala ha començat els enderrocs al front litoral de la Platja que se sotmetrà a una transformació important. Les excavadores van començar a perforar el paviment de la primera part on s'actua, entre el carrer del Port i la Punta, on s'elimina el desnivel per crear unes grades mòbils.

Els establiments de restauracio d'un primer tram han hagut de retirar les terrasses en les dues darreres setmanes per tal que l'empresa adjudicatària, Xavier Alsina, poguessin iniciar els treballs de la primera fase i a partir de la setmana vinent ho farna els del segon.

El primer sector on s'actua és des de la plaça Josep Esquirol, la Punta, fins a la rotonda de la Platja . És el vial que enfila de sortida de la platja cap al Port de'n Perís. Aquí en aquest sector hi haurà una de les transformacions més importants. Una paret delimita amb un desnivell la Riba , la part més baixa a tocar el mar on ara hi ha un aparcament que s'eliminarà?(s'hi actuarà a la quarta fase). Les màquines han començat a perforar el paviment del vial de circulació actual, entre el mur del desnivelli els locals de restauració. Es continuarà eliminant el mur. Una veg ada enderrocar i rebaixat el nivell es crea un sistema de grades per permetre que es pugui seure de cara al mar. Aquesta part dels treballs es faran més endavant. També es fan unes rampes d'accés a la platja i es dota dels serveis necessaris.

L'inici dels treballs ha implicat la restricció de trànsit a la Platja i el tancament de l'aparcament de la Riba. Per accedir als carrers posteriors a aquest punt es fa un circuit a l'inversa. El passeig Lluís Albert és d'entrada al centre històric i tots els carrers que hi arriben es converteixen en sortida direcció l'avinguda Ave Maria.

Alguns dels negocis que estan situats en aquest entorn es veuran obligats a tancar en dies puntuals quan tinguin les màquines just al davant, però la resta del temps tindran accessos per permetre l'entrada dels clients. El que sí els ha suposat és haver d'eliminar les terrasses.

La segona fase serà al tram més centra, en el carrer General Poch i carrer Santa Màxima i el darrer a tocar l'edifici del Cargol.

L'alcalde de l'Escala, Víctor Puga, sempre ha sostingut que la trasnformació que ha de pacificar també de trànsit l'entorn, ha de servir per donar un impuls econòmic a la zona, a banda de millorar-lo.