Hi ha lladres que no tenen manies a l'hora de robar. Ho fan a ple dia, amb la cara descoberta i fins i tot, mentre estan conversant amb la dependenta de la botiga. Tot això per aconseguir un botí elevat i sortir ràpidament sense que ningú se n'adonés i no se'ls pogués enxampar.

Això és el que va succeir dijous de la setmana passada en una joieria de la Jonquera. Dues dones i un home van entrar en una botiga del centre comercial Gran Jonquera. Com si fossin clients van començar a mirar-se el què els interessava i amb un modus operandi d'entrada agosarat en aquest tipus de botiga, van començar a distreure la dependenta.

Tant les dues dones com l'home anaven a cara descoberta i van perpetrar el robatori al matí, a plena llum del dia. Sense que la dona d'entrada se n'adonés van començar a agafar joies que tenia exposades i d'altres que els mostrava. Van aconseguir un botí per valor de 13.000 euros. Una quantitat elevada. Quan la dona se'n va adonar tot ja va ser massa tard.

Els?Mossos d'Esquadra de la Unitat d'Investigació de la comissaria de Figueres es troben al càrrec de la investigació dels fets després que se'ls informés del furt. Els propietaris de la joieria van presentar la denúncia l'endemà del succés. D'entrada, els agents busquen tres individus que aparentaven ser procedents de països de l'Est d'Europa.

El centre comercial sortosament compta amb càmeres de videovigilància i això pot ser clau a l'hora d'enxampar els autors dels fets. No es descarta que hi hagués una quarta persona que els esperés a fora del recinte per poder fugir amb el botí obtingut de la botiga, situada a l'avinguda Galícia de la?Jonquera.