L'equip de govern (CiU-GdP) de Roses ha començat les negociacions per intentar aprovar els pressupostos. El govern en minoria els obliga a buscar el consens amb altres formacions i a acceptar algunes de les seves propostes. Hi ha hagut una reunió tècnica i una per debatre el contingut.

La setmana passada es va donar per tancat el pressupost, que només estava pendent que s'aprovessin les ordenances fiscals. A partir d'aquí el govern va engegar els mecanismes per buscar suports. Es va convocar una reunió dels representants dels grups del consistori que són a l'oposició (ERC, PSC, C's i PP) amb l'interventor municipal. Es tractava d'una reunió tècnica per conèixer com es treballa i s'estructura el pressupost. Als regidors se'ls va facilitar un dossier i van començar les primeres reunions amb els grups. Una vegada finalitzada una primera ronda es portarà a terme una segon reunió. L'alcaldessa, Montserrat Mindan, apuntava en una entrevista a la televisió local que podria fins i tot fer-se una tercera trobada per tal d'acabar de treballar en les propostes La partida d'inversions és on podria centrar-se la majoria de les negociacions perquè cada grup plantejarà unes prioritats, apuntava Mindan.

ERC?és el grup amb més pes a l'oposició amb quatre regidors, C's i Unió tenen un regidor, dos el PP?i dos el PSC. Els republicans, de moment, ja han descartat un vot positiu. Hi ha temes que encallen les converses com el pressupost de les societats municipals.

És el segon esforç de negociació al qual es veu abocat el govern per temes cabdals. Va poder aprovar al darrer ple la modificació de les ordenances fiscals però no els preus públics que s'han hagut de prorrogar. Només disposen de set dels disset regidors del consistori, fet que els obliga en aquest mandat a consensuar els temes.