El Centre de Fauna salvatge del Parc Natural dels Aiguamolls podria disposar properament d'un nou edifici. La Generalitat ha acabat la tramitació del projecte de trasllat del centre. Es reformarà les instal·lacions del servei de sanitat vegetal i es construirà un edifici nou on hi haurà les gàbies dels animals. Una associació s'ha compromès a fer una aportació que juntament amb la de la Generalitat i la Diputació de Girona garantirien el finançament.

Des de fa mesos el centre pateix una situació complicada. Les instal·lacions tenen mancances i hi ha problemes per afrontar la despesa de les tres persones que hi treballen, només una contractada per la Generalitat.

Iaeden va fer una crida als ajuntaments gironins que col·laboressin amb una petita aportació anual i altres iniciatives per resoldre la situació. Segons ha confirmat des de Territori i Sostenibilitat, l'Associació de Càmpings de Sant Pere estaria disposada a fer una aportació econòmica que permetrà garantir que el projecte tiri endavant.

El centre es traslladarà, una part, a l'edfici de serveis sanitaris vegetals i, la resta, en unes noves instal·lacions que es construiran a l'exterior. A l'edifici del servei de sanitat vegetal es farà alguna intervenció per compartimentar l'interior per als dos serveis. A l'exterior, ha informat Territori, s'executarà la construcció d'unes instal·lacions de 522 metres quadrats que servirà per acollir les gàbies dels animals. És una construcció rectangular de 3,5 metres d'alçada i 29,18 metres de llagarda. Aquesta part s'havia de tramitar amb Urbanisme que a la comissió celebrada a principi de mes hi va donar el vistiplau.

Segons Territori, això suposa tenir els tràmits administratius enllestits. El que no s'ha fet, encara, és marcar el calendari per a l'inici de les obres ni quina serà l'aportació de les diferents parts implicades en el projecte. Tampoc s'ha informat del cost d'aquesta obra.

El Centre de Fauna es va crear el 1984. Ha tingut diverses funcions i avui està especialitzat en la recuperació de fauna salvatge. Els animals ferits que hi arriben es rehabiliten per posteriorment alliberar-los. També porta a terme una tasca d'educació i sensibilització ambiental; i tasques pericials, d'investigació i recerca. El va crear Iaeden i sis anys després es va situar dins el Parc Natural on està ara. El 2007 la Generalitat el va incorporar dins la Xarxa de Centres de Fauna, amb pressupost propi de la Generalitat. Prèviament se n'havia encarregat durant set anys la Fundació Roger Burlet. Però el 2013 es va anunciar un ERO?del 100% dels treballadors i el tancament del centre. Iaeden va fer una campanya i finalment en va assumir la gestió.