La Nit del Turisme Empordanès va premiar ahir un dels primers cuiners d'El Bulli, Jean Louis Nei?chel; l'hotel Empòrium de Castelló d'Empúries; la DO Empordà; i l'advocat Miquel Roca. L'acte va comptar amb un sopar solidari que va servir per recaptar uns tres mil euros que es destinaran a l'Associació de lleure per a joves amb disminució psíquica El Dofí de Figueres.

El premi professional va ser per al cuiner «per aportar una manera innovadora de treballar a la cuina del restaurant»; el premi Tramuntana d'Honor se'l va endur l'hotel castelloní que enguany celebra el 50è aniversari; i el guardó al proveïdor, a la DO Empordà. En aquesta edició, s'ha inclòs el premi d'Empordanès adoptiu que es va emportar Miquel Roca com a ambaixador de la comarca, amb la qual té una estreta vinculació des de fa anys, en especial al Port de la Selva i Peralada.

Els premis, que organitza l'Associació Alt Empordà Turisme i el col·lectiu Cuina del Vent, són un reconeixement a actors destacats del sector i es van entregar a l'Hotel Peralada Spa Wine & Golf.

El president de l'Associació d'Hostaleria de l'Alt?Empordà, Lluís Fernández, va destacar els esforços que han fet els empresaris del sector per renovar les seves instal·lacions i posar-les al dia, fins i tot en època de crisi. Segons Fernández, «el sector està unit i ha de seguir així per continuar endavant».

L'esdeveniment va comptar, a banda del sopar, amb una jornada professional en la qual van participar el professor universitari Víctor Küpper amb la conferència «Gestió de l'entusiasme i turisme».