Unes 170.000 persones han volat a les instal·lacions del Túnel del Vent d'Empuriabrava des que el centre va obrir les seves portes, ara fa tres anys. D'aquestes, 45.000 ho han fet aquest any i més de 700.000 en total han visitat les instal·lacions, des que es va inaugurar, el 2012. Un 10% dels voladors repeteix i gran part d'ells ja s'han convertit en clients habituals. En principi, l'empresa espera tancar aquest tercer any amb una facturació de prop de tres milions d'euros. A més, ja han arrencat les obres per construir un segon túnel del vent a Barcelona que entraria en funcionament el novembre del 2016.

Aquestes són algunes de les dades que ahir els seus promotors van fer públiques en la celebració de l'efemèride. L'èxit de les instal·lacions és ja una realitat i han anunciat també que la compa?nyia té previst obrir l'any vinent un segon Túnel del Vent a Barcelona. I és que en els darrers 12 mesos, el centre ha estat en funcionament una mitjana de 11,65 hores diàries, amb un total de més de 4.200 hores l'any.

D'aquestes, més de 3.500 s'han dedicat al públic professional mentre que la resta les han ocupat voladors novells. D'entre les activitats més sol·licitades pels usuaris que experimenten la sensació de volar per primera vegada, a diferència dels darrers anys, en què el pack individual d'inici Wind2 era el més sol·licitat, són ara els paquets grupals per a dos o més voladors. Entre els usuaris més atrevits també ha estat molt sol·licitada l'activitat del Twister (volar en cercles a 10 m d'altura), amb més de 12.100 vols executats aquest tercer any.

Un 53% dels vols contractats ha correspost a pro-flyers, voladors experimentats, vinculats al món del paracaigudisme, que utilitzen WINDOOR per millorar la seva tècnica. En aquest tercer any d'activitat, 27.400 pro-flyers han visitat el Túnel de Vent d'Empuriabrava, amb procedències tan diverses com França, el Regne Unit, Qatar o Sud-àfrica. Més de 50 nacionalitats han passat per les instal·lacions des que el centre va obrir les portes. Pel que fa al perfil dels voladors, el més habitual és el d'un home d'entre 21 i 30 anys.

Aquest any, a més, l'espai ha impulsat la seva aposta per l'aventura amb la posada en marxa del complex aquàtic WINDOOR Wave Club.