L'Estat ha començat les obres de construcció d'un mur de protecció a la platja del Rec del Molí d'Empúries, la més propera al centre històric, per tal de contenir el retrocés de la duna litoral. Es considera que suposa un risc en cas de temporal fort pel passeig d'Empúries i la zona urbanitzada just darrere, la Palanca. També repararà la tanca de delimitació de la duna a la zona entre Sant Martí d'Empúries i el Riuet.

L'alcalde de l'Escala, Víctor Puga, ha constatat que els treballs eren necssaris perquè la duna està actualment molt malesa i això evitarà que la situació empitjori.

La duna ha anat retrocedint en els darrers anys. Segons l'Ajuntament, el retrocés ha estat important i fins i tot l'extrem nord de la platja gairebé ha acabat per desparèixer per l'erosió provocada pels temporals, sobretot les llevantades. Això suposa que la barrera de protecció desapareix i en cas de temporals molt forts, les envestides el mar podrien afectar el passeig que voreja les platges i les cases a peu d'aquest que hi ha en aquesta zona.

La primera actuació que porta a terme el departament de Costes del Ministeri de Medi Ambient consisteix a fer un dic d'uns cinquanta metres de longitud a l'extrem nord de la platja que ha de servir per protegir tant la regeneració de la duna com el passeig. L'actuació continuarà l'any vinent en altres punts de la platja on la duna també està retrocedint, ha informat l'Ajuntament. Els treballs, que ja han començat, s'espera que tinguin una durada d'una setmana.

Les platges d'Empúries discorren pel litoral, entre l'oberta, l'accés al centre històric de l'Escala, Sant Martí d'Empúries i les platges de Sant Pere. Les dunes havien tingut una gran presència però les diferents actuacions com l'adequació del passeig les han anat fent desparèixer en bona part en molts trams del litoral.