L'Ajuntament de Figueres ha ampliat el pati de l'escola Carme Guasch, l'única que continua en barracons a la ciutat. Segons el Govern municipal, les obres s'han consensuat amb l'equip directiu del centre i han permès un creixment de 662 metres quadrats.

L'escola, que té uns 460 alumnes, està pendent des de fa temps d'un trasllat que no arriba i que, segons va dir l'alcaldessa al ple del passat mes d'octubre, passaria per fer un edifici de nova planta als terrenys de l'antiga presó on no hi ha construcció. Felip va dir que el delegat d'Ensenyament a Girona, Alber Bayot, li va manifestar que el projecte es mantenia tot i que no va concretar ni terminis ni finançament. De moment, el centre penitenciari continua en mans del departament de Patrimoni i l'Ajuntament renova mensualment la cessió temporal d'alguns espais que els van fer.

La petició de més espai era una de les reivindicacions que els pares van fer en un comunicat que van fer arribar a l'inici de curs on denunciaven les condicions en què es troben des de fa deu anys. L'actuació els permetrà ara disposar de fins a 4.043 metres uadrats a tot el recinte i des de l'Ajuntament es feliciten per la «solució trobada». I és que els representant de l'AMPA afirmaven que a l'hora del pati s'havien d'organitzar fins i tot en torns perquè no hi cabien.

Aquesta no es l'única problemàtica que denunciaven. També els falta espai per a altres activitats, que tampoc són aptes per tenir cuina o que estan sotmesos a les inclemències del temps perquè només tenen pati descobert.