Una dona va resultar ferida de gravetat ahir després que li explotés la bombona de gas de la cuina a casa seva a Empuriabrava. La dona va patir cremades de diversa consideració a la cara i a les mans i una ambulància del SEM la va traslladar al CAP de Castelló d'Empúries per fer-li una primera valoració i després, la van evacuar a l'hospital de Figueres.

A causa de la forta explosió, el fals sostre de guix va caure. El regidor de Seguretat de Castelló, Julià Genovès, va explicar els tècnics municipals havien d'avalunar l'estat de l'habitatge, per la qual cosa no se sabia si la família podria tornar ahir mateix a casa. En tot cas, va assegurar al tancament d'aquesta edició que si no podien accedir-hi, l'Ajuntament es faria càrrec de reallotjar-los.

L'ajut dels veïns

Els fets van produir-se quan faltaven uns deu minuts per les sis de la tarda a la zona del sector Sant Maurici d'Empuriabrava. En concret, al número 39 en una casa de planta baixa a tocar dels canals de la població. En sentir l'explosió, els veïns van anar a socórrer la dona i els serveis d'emergències van anar ràpidament a la casa. La dona, de 32 anys, va patir diverses cremades a la cara i mans.

Al lloc dels fets s'hi van desplaçar diverses unitats dels Mossos, cinc dotacions dels Bombers, dues ambulàncies del SEM i patrulles de la Policia Local de Castelló.

Malgrat l'espectacularitat de l'explosió finalment la dona no va patir cremades de massa consideració. Es desconeix la causa de l'explosió però tot indica que la bombona de gas butà tenia algun tipus de petita fuita. Malgrat la caiguda del fals sostre, la casa no va patir problemes estructurals a causa de la deflagració.