La concessionària de la zona blava d'Empuriabrava Empark ha pagat una primera part de 200.000 euros del cànon que té pendent d'entre els anys 2013 i 2014. ?L'alcaldessa, Assumpció Brossa (CiU), va explicar al ple de dijous, a preguntes d'ERC, que l'empresa encara tenia pendents 123.000 euros més. Brossa va manifestar, també, que s'han fet reunions i que "estem intentant fer petits ?ajustaments per millorar", en referència a la negociació anunciada per retirar una part dels aparcaments. Tot i que no ho va concretar, la representant municipal també va afirmar que la iniciativa d'instal·lar terrasses de bars en algunes d'aquestes zones havia funcionat i que "es farà una nova reunió amb ells per a valorar aquesta opció".

Al torn de precs i preguntes la regidora, Roser Vitalla (ERC), va demanar a l'equip de Govern si s'havien reunit amb la concessionària per a fer una valoració de la temporada, si havia pagat el cànon i si s'havia avançat en supressió d'una part dels polèmics aparcaments de pagament. També va preguntar si se seguiran donant permissos per a posar-hi terrasses i si es podrien tapar els cartells perquè, tot i que s'ha acabat la temporada, molts turistes creuen que encara s'ha de pagar. Brossa va respondre que, finalment, han abonat una part però que encara tenen pendents més de 120.000 euros. Sobre el canvis que s'havien posat sobre la taula al ple d'octubre on es va admetre que no s'havia arribat a tramitar mai l'expedient d'incompliment de la concessió i que era molt improbable retirar el sistema de pagament, l'alcaldessa va limitar-se a dir que se seguien fent reunions i que "estem intentant fer petits ajustaments". Sobre la possibilitat de tapar cartells, va dir que ho demanarien i pel què fa a les terrasses, va dir que "si ens ho demanen ho seguirem donant, la gent està molt contenta i és una bona opció que dóna vida a la zona". Vitalla, però, va replicar que era paradoxal que es donés una concessió sobre una cosa que ja té una concessió i si l'empresa interessada n'estava al corrent. "Estem pendents de fer una nova reunió per valorar aquestes places d'aparcament", va afegir Brossa.

D'altra banda, el ple també va aprovar crear la figura de regidors de zona. Es tracta de vuit edils que tindran funcions delegades als diferents barris. Properament, s'editarà un tríptic informatiu on es detallaran els dies i les hores d'atenció amb cadascun.