El conseller de Política Territorial, Santi Vila, ha qualificat "d'extrema" la situació del personal del Centre de Fauna dels Aiguamolls de l'Empordà. Només una és contractada per la Generalitat i la resta són ara voluntaris. Se'n contractaran tres i, a més, anuncia que el nou centre que es trasllada al Cortalet, estarà operatiu el 2016.

La gestió del centre a càrrec d'Iaeden va permetre no tancar l'espai però en els darrers mesos tenien molts problemes econòmics per fer-se càrrec del cost de pagar els dos els tres treballadors dels que es feien càrrec. Pel conseller, la situació del personal "sha de remuntar perquè hi ha una precarietat impròpia d'un país modern i avançat" i per això anuncia que "trobarem solucions en les properes setmanes".

Les afirmacions les va fer durant una visita ahir a part de les futures instal.lacions del Centre de Fauna que compartirà part de les instal.lacions del Servei de Protecció de Vegetals al Cortalet. Tal com va avançar Diari de Girona fa dues setmanes, ja està tot a punt per començar les obres de la segona fase amb un edifici de nova construcció de 522 metres quadrats. La primera ha consistit en l'adequació de les instal.lacions ja construïdes on el centre hi situarà la sala de cures, l'UVI, sales de necròpsies, despatxos i vestuaris. Els treballs per adequar-ho han costat 34.000 euros. La segona serà de nova construcció a l'exterior que costarà 180.000 euros. Hi haurà les instal·lacions de maneig i les diferents gàbies exteriors que acolliran els animals en fase de recuperació. 335 metres quadrats seran gàbies de vol formades per recintes tancats sense coberta. La resta de l'edifici serà per a vuit recintes destinats a gàbies de muda, l'estabulari, la nurseria, la cambra frigorífica i la cuina.

El projecte també inclou el trasllat de l'estany artificial. Se situarà en un camí d'accés on es col.locarà una tanca de malla cinegètica i es plantarà arbrat.

Per finançar les obres s'ha comptat amb la col.laboració de l'Associació de Càmpings de Sant Pere que ha fet una aportació de 25.000 euros per als estudis. Elconseller va remarcar la importància de la col.laboració i va dir que "s'adonen que la natura és un actiu pel territori: social, per a l'activitat econòmica i per al turisme". També ha destacat la tasca d'Iaeden en la gestió del centre per on l'any passat es van atendre 1.200 animals.