És del tot comprensible que a un pescador submarí se li passin les ganes d'afusellar un peix si es troba la mort somrient-li...tres vegades! Així que no està de més avisar la policia quan hi ha tres closques que semblen tenir més ganes d'abandonar la terra que d'entrar-hi a fons.

La platja dels Palangrers de Roses es va convertir diumenge en una mena de necròpolis aquàtica per a Jordi Alba, un veí de Figueres que mentre buscava empaitar un bon peix va acabar trobant-se un fèmur. I després un crani, i un altre, i un altre... i en va tenir prou. Però n'hi havia més. Fins a vuit, que ahir van acabar de localitzar els Mossos d'Esquadra.

"Havia estat des de les 12 del migdia bussejant i a les tres de la tarda els vaig veure", va explicar. Els ossos eren a poca profunditat, molt a prop del bot de l'onada i es podien veure des de fora. Ell els va tocar amb l'arpó, perquè es trobaven descansant damunt la ?sorra però li va semblar molt estrany.

"Els cranis estaven sense mandíbula en un radi d'uns trenta metres", va indicar. No els havia vist mai abans i la zona és concorreguda, encara que ell feia gairebé un any que no hi anava a pescar.

El submarinista va trigar a tornar a casa perquè li va tocar anar a declarar.