La minoria a Roses impedeix renovar els regidors als consells de les empreses

L'oposició no accepta donar majoria al govern als òrgans perquè no representa el resultat electoral

02.12.2015 | 07:20

Roses intenta des de després de les eleccions renovar els consells d'administració de les empreses de serveis municipals però el govern en minoria ho ha fet impossible fins ara. El govern vol majoria als consells però l'oposició enten que han de reflexar els resultats electorals i si estan en minoria que sigui també així als consells de les empreses. Mentrestant, els òrgans funcionen amb els membres de l'anterior mandat, alguns amb regidors que ja no hi són o responsabilitats per part del PP, que és a l'oposició.
L'alcaldessa, Montserrat Mindan, ha explicat que els grups de l'oposició proposen que es designin els representants en funció dels resultats obtinguts a les eleccions amb la mateixa llei que ho regula, que serveix per escollir el nombre de regidors. L'alcaldessa remarca que "no tinc cap problema que hi hagi representació de tothom però seguint els regidors que hi som i han d'entendre que tenim un pacte amb GdP i no el deixarem fora". Per Mindan, el sistema que proposen seria com si a les Juntes de Govern decidissin entre tots, en comptes de fer-ho el govern. Però els grups, conscients de la minoria al govern (7 dels 17 regidors) estan pressionant perquè la seva fórmula s'apliqui. Fins ara ha suposat que no s'han pogut renovar i que, per tant, funcionen amb les persones designades a l'anterior mandat, en el qual CiU governava amb el PP. A banda d'Escobar, ara a l'oposició, hi figueren altres com David Beltran, Sílvia Ripollo o Jesús Mínguez.
Mindan admet que continuen treballant així però que ha suposat que, excepte Port de Roses, la resta de societats s'han reunit poc o gens.
La pressió per aquest tema s'ha fet extensiva als pressupostos que inclouen les partides per aquestes societats. Per tant, si no es posen d'acord, podria suposar un escull per aprovar-los.
El govern ha tancat dues rondes de converses amb tots els grups després d'una reunió tècnica prèvia i ara espera celebrar la comissió informativa.
Rosersa, Port de Roses i Promoció i Desenvolupament de Roses són les tres societats que té l'Ajuntament.
Els grups de l'oposició (ERC, PSC, Unió, PP i C's) coincidirien en una postura general de demanar una reducció dels membres del govern a les societats. Unió creu que s'ha de reflectir el resultat. A això s'hi afegeix la petició d'ERC d'eliminar la figura del conseller delegat perquè aquesta feina ja la fan altres càrrecs tècnics com el director. Tant aquests com la resta de grups estan acabant de valorar tant la posició respecte als consells com el pressupost.

Desencallen preus públics
En el que sí s'ha arribat a un acord és en els preus públics que es van poder aprovar al ple de dilluns. Es va retirar principalment la polèmica proposta de fer pagar un 3% pels serveis de la piscina (excepte els abonaments) i tampoc pagaran els majors de 65 anys per entrar a la Ciutadella. ERC i el PP es van abstenir, el PSC també (com al primer ple) i C's i Unió van votar en contra. Les dues primeres abstencions van permetre aprovar-ho i tirar endavant totes les modificacions de les ordenances per a l'any vinent.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

L'Alt Empordà

El cadàver de la tortuga llaüt es queda a la platja dels Aiguamolls de l´Empordà

El cadàver de la tortuga llaüt es queda a la platja dels Aiguamolls de l´Empordà

L'animal, després de prendre-li mostres, se'l va deixar a la platja perquè s'integri al cicle vital

Dos nous vitralls il.luminen la Basílica de Castelló d´Empúries

Dos nous vitralls il.luminen la Basílica de Castelló d´Empúries

Les peces contenen la imatge del Papa Sant Sixte i Sant Llorenç i s'han instal.lat a una de les...

Creen una comissió de festes pels 50 anys d´Empuriabrava

Un grup de veïns d'Empuriabrava, a Castelló d'Empúries, ha creat una comissió de Festes per tal de...

Bàscara preguntarà als veïns el 18 de desembre per la venda de l´Ajuntament

Bàscara preguntarà als veïns el 18 de desembre per la venda de l´Ajuntament

El govern preguntarà: "Estàs d'acord en vendre l'edifici de l'ajuntament per poder reduir el deute...

Figueres rep la proposta de la propietat per fer visites a la casa on va viure Dalí

Figueres rep la proposta de la propietat per fer visites a la casa on va viure Dalí

El document també contempla que l'Ajuntament pugui exercir dret de tanteig per adquirir la finca...

Enllaços recomanats: Premis cinema