L'Ajuntament de Figueres ha decidit fer una actuació especial a la zona del parc Bosc per tal d'evitar l'arrossegament de terra i de pedres que es produeix cada vegada que plou amb intensitat. La zona, amb una forta pendent, fa que l'aigua faci circular parc avall tots aquesta materials malmeten no només les zones de joc infantil que hi ha a la part alta sinó també la zona del palmerar i, finalment, el passeig Nou. Els treballs, adjudicats a l'empresa Construccions Leinad per un import de 40.716,50 euros, es van inciar dilluns i la previsió és que s'allarguin unes cinc setmanes.

L'actuació se centra sobretot en la creació de sistema de captació de grans quantitats d'aigua i terres d'encorrentia. Per a fer-ho, s'estan realitzant moviments del sòl per tal de controlar la velocitat i el pas de l'aigua actuant a les cunetes del camí central, on es col·locaran elements de distracció de l'aigua -com ara arbustos- amb l'objectiu de desviar-la dels recorreguts marcats i repartir-la per altres recintes del parc assolint així un drenatge natural. Les obres també serviran per a referinir i acotar els accessos a la zona de jocs infantils i de palmeres.

El regidor de Serveis Urbans, Quim Felip, diu que en els últims anys l'Ajuntament ha fer un important esforç per a mantenir i posar el dia el parc Bosc. "Els anys 2013 i 2014 ja va ser objecte de dues actuacions concretes més enllà del mateniment, com ara la millora del paviment i reparacions específiques per resoldre problemes de drenatge", explica. De fet, el pressupost municipal contempla una inversió anual de 50.000 euros per a fer manteniment en aquest pulmó verd de la ciutat.

La intervenció que s'ha iniciat a la zona busca mininitzar els efectes que, per exemple, el temporal de llevant va provocar-hi fa un any. Un dels més afectats va ser, precisament, l'aparcament soterrani que hi ha just a sota del passeig. L'aiguat va inundar completament la segona planta de la infraestructura i va deixar una desena de cotxes completament inutilitzats. També va deixar una parella atrapada a l'ascensor sense que ningú els ajudés ni els advertís del perill, l'endemà de l'aiguat. Aleshores, l'Ajuntament li va reclamar un seguit de mesures a l'empresa concessionària, Empark, per a permetre's tornar a obrir portes. Entre elles, hi havia la de pujar el nivell de la rampa d'accés, arreglar l'ascensor i posar comportes que s'activin en cas de pluja per impedir l'entrada d'aigua.

Finalment, l'equipament va poder tornar a funcionar dos mesos després.