Carta oberta de l´alcaldessa de Figueres

06.12.2015 | 07:21
Carta oberta de l´alcaldessa de Figueres
Carta oberta de l´alcaldessa de Figueres

El passat dijous es plantejava, per part dels grups municipals de la CUP i de ERC-MES, al Ple municipal de Figueres, la votació del suport del Consistori a la Resolució 1/XI del Parlament de Catalunya

Aquesta Resolució del Parlament conté una declaració d'inici d'un procés consituent no subordinat, un procés que ens ha de dur a la independència del nostre país en els propers 18 mesos.

Una declaració que segueix el manament sorgit de les eleccions del passat 27 de setembre i que compta amb una majoria de diputats.
Una majoria no tant àmplia com hauríem desitjat, i que fa totalment necessari per l'èxit i la bona fí d'aquest procès, ampliar la base social i el suport a l'independentisme d'aquelles persones que encara no s'hi troben còmodes o que tenen preguntes per respondre.

Per mi, assolir la independència del nostre país, no ha de ser un fí en sí mateix, és l'eina que ha de dur Catalunya a ser un estat propi, pròsper, que aconsegueixi una millor qualitat de vida als seus ciutadans. Per tant, tan important és el qué volem aconseguir, com qui ho durà a bon port i com.

Aquest procés, que comença amb la Resolució que va prendre el Parlament el passat 9 de novembre, té com a premissa la unitat de les forces polítiques sobiranistes: unitat política, unitat d'acció i unitat de visió.

I en data d'avui, trobo a faltar aquesta unitat. La trobo a faltar en un dels partits que promou la moció cap al Plenari de l'Ajuntament de Figueres, la trobo a faltar en la CUP.

Per mí, tant important és la independència a assolir, com qui liderarà aquest procés, així com quin país construïrem.

Tota la meva vida que he desitjat veure la terra on vaig néixer, Catalunya, com a estat propi independent, però en el meu imaginari veig aquest país independent amb un model econòmic basat en l'economia social de mercat, amb un mode productiu competitiu, i amb una societat basada en la cultura de l'esforç, del treball i del mèrit; només així aconseguirem reduir les desigualtats.

Independència sí, i un procés per a la independència liderat per persones que em donin garantia de seriositat, de rigor i de respecte per a tothom, per, així, anar ampliant la base social de l'independentisme. I en data d'avui aquest lideratge encara no ha estat legitimitat.Un procés seriós i rigorós que porti al reconeixement internacional, i a la creació d'estructures d'estat sòlides i que garanteixi el funcionament del sistema productiu i de protecció social de tots els ciutadans i ciutadanes de Catalunya.

Avui, el marc inicial del procés encara no ha esta creat, no tenim president i no tenim govern estable perquè no hi ha acord entre els impulsors. Per tant, primer determinem un marc inicial sòlid i després avancem amb fermesa. La base social de l'independentisme, necessària per avançar amb força en el procés, no creixerà si l'única eina és la desobediència i la desconnexió.

En les pròximes setmanes s'han de prendre decisions que ens permetran clarificar el punt de partida d'aquest procés. El qui i el com per assolir el què.

Per tant, el suport de l'Ajuntament de Figueres a la resolució del Parlament és desitjable, perqué el món municipal és molt important per al procés, però no urgent.

D'aquí el meu vot negatiu a la urgència d'aquesta moció en el passat Ple municipal de 3 de desembre i l'atorgament de llibertat de vot al Grup municipal que presideixo. A la vegada que tinc com a prioritat atendre la meva consciència, tinc molt clar que s'ha de respectar la dels qui pensen diferent.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

L'Alt Empordà

A l´Empordà ja s´elaboren vins «excepcionals»
A l´Empordà ja s´elaboren vins «excepcionals»

A l´Empordà ja s´elaboren vins «excepcionals»

Per primera vegada, un vi empordanès entra a la selecta categoria dels vins més ben puntuats de la...

L´arxiu de Castelló s´ha quedat sense espai i ha de posar caixes al lavabo

L´arxiu de Castelló s´ha quedat sense espai i ha de posar caixes al lavabo

Les instal·lacions actuals estan saturades de documentació i el servei s'ampliarà amb el...

Un home de 71 anys resulta ferit pel fum en l´incendi d´un pis

Un home de 71 anys resulta ferit pel fum en l´incendi d´un pis

Les flames van afectar tota una habitació d'un immoble i la façana del bloc del centre de Figueres

Els atracadors de Bàscara es van endur uns 80.000 euros de la caixa

Els atracadors de Bàscara es van endur uns 80.000 euros de la caixa

Els dos lladres que dimecres al migdia van assaltar l'entitat de la Caixa a Bàscara es van...

Mor un home de 64 anys després de caure per un penya-segat

Mor un home de 64 anys després de caure per un penya-segat

La víctima va patir una parada cardiorespiratòria i tot i que se'l va poder recuperar i traslladar...

Figueres canviarà de sentit el Monturiol per obres a la vorera

Les obres de millora començaran dilluns i està previst que durin unes quatre setmanes

Enllaços recomanats: Premis cinema