La Inspecció General de l'Exèrcit ha anunciat que obrirà una investigació interna per esclarir els robatori d'estelades presumptament comès per quatre militars de la base de Sant Climent Sescebes durant la matinada del 3 de desembre.

En un comunicat, l'Exèrcit ha assegurat que es "desaproven" accions com aquesta perquè van en contra d'una "Institució compromesa amb la societat a la qual serveix i amb els seus ciutadans, practicant un model de ciutadania respectuós amb la legitimitat i les normes de convivència i, a la qual, per tant, mereix un absolut respecte la propietat pública, privada i tot tipus de mobiliari urbà".

La matinada dels fets van desaparèixer les estelades de la Rambla de Figueres i els Mossos d'Esquadra van interceptar un vehicle amb quatre militars a dins que duien dues estelades -presumptament una era la de la Rambla i s'està esbrinant d'on hauria sigut arrencada la segona. Els agents creuen que, de no haver aturat els militars, aquella nit haurien robat l'estelada de la rotonda de Vilatenim.