Encara que era vox populi, encara faltava que oficialment l'Ajuntament de Figueres denunciés el robatori de l'estelada de la Rambla. Ho va fer ahir. Ja ho havia anunciat el divendres, quan es va saber que els Mossos d'Esquadra van identificar quatre militars de la base de Sant Climent Sescebes a la rotonda de la C-260 a Vilatenim amb dues estelades dins el cotxe, una correspondria a la del màstil de la Rambla i l'altra s'investiga d'on hauria estat furtada.

L'Exèrcit, per la seva banda, va indicar que també investigaria el cas per assegurar-se que realment eren militars els joves que van ser interceptats per la policia. En cas afirmatiu, l'autoritat militar del regiment de la base altempordanesa decidirà si se'ls aplica una sanció disciplinària o bé deixa que sigui la justícia militar qui es faci càrrec del cas, cosa que podria comportar una sanció econòmica o fins i tot l'arrestament.

Respecte a la segona estelada, se sospita que podria ser la que fins fa pocs dies encara es podia trobar al passeig Lluís Companys de Figueres, però encara està pendent de comprovar-se aquest extrem.

Els Mossos asseguren que van enxampar els militars quan presumptament tenien intenció de robar l'estelada que hi ha a la rotonda de Vilatenim.

Els militars de Sant Climent Sescebes ja van arrencar i trencar una estelada que estava en un màstil situat a prop del monestir de Sant Pere de Rodes, en el coll del Mosquit.