El Port de la Selva, amb el suport del Consorci Costa Brava, ha tirat endavant un projecte d'àmbit europeu per garantir-se l'abastiment d'aigua en períodes de sequera. Regenerarà l'aigua d'ús quotidià per tornar-la la riera i tornar-la a consumir. El projecte, que està en fase experimental, no comptarà amb resultats concloents fins al 2017 i els ciutadans no consumiran l'aigua tractada amb aquest nou sistema fins d'aquí a 20 mesos.

Aquest municipi de l'Alt Empordà és autosuficient perquè només s'abasteix amb l'aigua de pluja de la vall. Això vol dir que tant si plou com si no necessita cobrir els 300.000 metres cúbics per any que es subministra de forma anual. El projecte que s'ha posat en marxa es basa en el principi d'aprofitar al màxim l'aigua ja extreta del medi i regenerar-la (restaurar-ne la seva qualitat) un cop utilitzada de forma quotidiana per poder-la retornar de nou al medi natural, en aquest cas la riera, en comptes de llençar-la al mar com es feia fins ara. Ha calgut construir una canonada i crear tres basses d'infiltració a la zona on es fa l'última fase de filtratge amb un cost de més de 146.000 euros. El projecte permet recarregar amb aigua regenerada l'aqüífer de la riera de Rubiés. Encas de sequera, s'hi afegeixen a més els problemes de salinització de l'aqüífer i una pèrdua de qualitat de l'aigua potable per la intrusió marina.

La solució "clàssica" s'ha descartat pel seu elevat cost econòmicament ja que caldria fer arribar una connexió de la xarxa d'abastiment en alta de la Costa Brava nord, una infraestructura que costaria més de 4,2 milions d'euros sense IVA. Una inversió inviable en aquests moments.

El nou sistema, proposat des del Consorci Costa Brava que ha assumit bona part de la inversió, ja es va fer fa uns anys de forma experimental a Blanes durant el període 2003 i 2011. En aquell cas es retornava l'aigua a la riera de Tordera.