Els parcs naturals de les Illes Medes, Cap de Creus i els Aiguamolls de l'Empordà són el focus d'atenció dels participants de vuit països a "L'Experiència Mediterrània d'Ecoturisme", un projecte europeuque busca impulsar projectes adreçats a aquest tipus de turisme. Ahir una delegació va visitar els tres parcs gironins després d'unes jornades de treball.

França, Itàlia, Grècia, Líban, Jordània, Malta i Tunísia són els països que juntament amb Espanya formen part del projecte. A Espanya se centra en els tres parcs gironins per tal de "millorar la cooperació entre les àrees protegides del Mediterrani per una gestió sostenible de les activitats d'ecoturisme i per promocionar amb l'ajuda als membres de la comprensió i promoció del turisme ecològic". Col·laboració amb el sector privat o eines de conservació són qüestions que es treballen.

Ahir van visitar els tres espais en la jornada pràctica. S'espera crear paquets anuals d'ecoturisme per a la temporada baixa i podrien incloure actuacions per tal de millorar els espais.