La cap de llista d'En Comú Podem per Girona, Dolors Terradas, ha defensat que cal impulsar les energies renovables per acabar amb la "dependència" dels hidrocarburs. En aquest sentit, la coalició creu que s'ha de desencallar el mapa eòlic de l'Alt Empordà, un projecte de la Generalitat que els ecologistes han dut als tribunals per considerar que té massa impacte en el paisatge. Per això, la formació proposa fer aquests parcs eòlics al mar i transportar l'energia que generen a través d'uns cables submarins. "Hem d'aprofitar el vent que bufa a la zona perquè podríem ser autosuficients", ha manifestat. La formació també s'oposa a les prospeccions per buscar petroli i gas a la Costa Brava.

En Comú Podem reivindica que cal acabar amb la "dependència" dels hidrocarburs i, per això, té diverses propostes per afavorir les energies renovables. "Hem de revertir la situació a la que ens ha portat el PP, que ha desincentivat totalment el sector de les renovables", ha criticat la cap de llista.

Una de les propostes de la formació passa per desencallar el mapa eòlic de l'Alt Empordà, que actualment està aturat. A l'Alt Empordà -comarca on bufa el vent amb força- el pla preveia diversos projectes que abastaven municipis com Darnius, la Jonquera, Capmany, Masarac, Agullana, Espolla, Cantallops i Sant Climent Sescebes. Col·lectius ecologistes ja van denunciar el mapa eòlic del 2010 i el TSJC els va donar la raó. El Govern, però, va aprovar un nou pla modificat, que també ha estat denunciat.

Des d'En Comú Podem consideren que cal fer una aposta clara per les energies renovables. Terradas diu que cal aprofitar el vent que bufa fort a l'Alt Empordà i proposa que, per tal d'evitar l'impacte visual d'aquestes instal·lacions, es facin al mar. Segons apunta, hi ha experiències a d'altres països que han funcionat i, per tant, podria ser una solució per desencallar el mapa eòlic, evitar el seu impacte ambiental i començar a aprofitar el vent per fer energia. "Podríem ser perfectament autosuficients amb l'energia que generéssim en aquests parcs", ha manifestat.

A més, ha recordat que la coalició és contrària a les prospeccions per buscar petroli o gas a la Costa Brava i ha apuntat que són activitats que no només afecten el fons marí sinó que poden causar un perjudici econòmic per a l'activitat turística. "A les comarques gironines hi ha molta gent que viu del turisme, que crea molts llocs de treball; si troben petroli això seria molt perillós perquè la costa pot quedar destrossada; el que es guanya per una banda es perd per l'altra", ha alertat.