El fiscal Enrique Barata ja ha presentat el seu escrit d'acusació provisional pel crim d'Azzeddine Gharboui, el jove assassinat a Empuriabrava que van trobar en un contenidor el 26 d'abril de 2013. Hi ha 13 processats i les penes sol·licitades oscil·len entre un any de presó i 4,4 anys de presó. Fonamentalment, perquè els presumptes autors materials de la mort -Jamel Tachougaft i Malek Guilas- estan pròfugs i a la resta d'acusats només se'ls pot imputar encobriment, obstrucció a la justícia, tinença il·lícita d'armes i falsedat.

L'escrit provisional del ministeri públic indica que passada la mitjanit del 26 d'abril de 2013 la víctima es trobava al bar Oriental Chicha fins que va pujar al cotxe de Mohamed Amchiche Simo. Els va seguir un altre cotxe on anaven Mohamed Tachougaft «Momo», Jamel Tachougaft, Malek Guilas i Kamel Nedjari. Al local només hi quedaven Houcine Amchichie i Rayann Tachougaft -porter i cambrer-.

El fiscal entén que van portar la víctima a un garatge de Castelló d'Empúries que era d'ús limitat als dos domicilis on vivien Jamel Tachougaft, Malek Guilas i Rayann Tachougaft. Allà, «dues o més persones que no han pogut ser identificades» van acordar causar-li «patiments inhumans». Primer el van subjectar i immobilitzar, després el van «colpejar brutalment arribant a trepitjar-li la cara contra el terra» i seguidament li van col·locar una soga al coll per continuar l'agressió punxant-lo fins a 17 vegades amb un arma blanca. Sis de les punxades li van atravessar el pulmó i el cor, tot i això va ser «degollat brutalment» fins tocar os.

Després es van desfer del cadàver introduint-lo en bosses de brossa i llençant-lo en un contenidor del carrer Medes d'Empuriabrava, on el va trobar una dona minuts abans que passés el camió d'escombraries. El vehicle amb el que van transportar-lo no s'ha trobat.

Segons el fiscal, quan la investigació policial estava en curs, Simo i Houcine Amchiche van intimidar testimonis, van esborrar imatges de les càmeres de l'Oriental Chicha i arrencar 45 pàgines de la llibreta de control del local. Mentrestant, Fabien Zinedine Elarouti, Hakim Boufellah, Yanis, Nadir i Kamel Tachougaft van venir de Marsella als domicili del crim per netejar-ho tot. Els van ajudar Danielle Cecile Marie Sánchez i Jacques Million.

El titular de l'Oriental Chicha, Patrick Richard Martínez, actuava d'informant dels presumptes assassins sobre l'estat de la investigació.

Les defenses -Sergio Noguero, Manel Mir, Joaquim Bech de Careda i Joaquim Vila- hauran de presentar els seus escrits de conclusions provisionals en els propers dies.