L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i l'Ajuntament de Castelló estan portant a terme aquesta setmana els treballs de neteja de la llera de la Muga al seu pas per Castelló d'Empúries, en el tram que va del Pont Nou fins al Pont del pas de Sant Pere.

Les feines les realitza l'empresa Forestal Catalana per encàrrec de l'Ajuntament de Castelló d'Empúries i l'ACA, que n'assumeixen els costos de les operacions. El pressupost és d'uns 15.000 euros. El sector on s'intervé, que té una llargada de 390 m i abasta una superfície de 4 hectàrees, s'afegeix al tram entre el passallís a tocar la residència Toribi Duran i el Pont Nou que ja es va netejar l'any 2014, també en la mateixa línea de col·laboració entre institucions. Així doncs, segons ha informat l'Ajuntament, en dos exercicis s'haurà completat la retirada d'arbrat mort i sobrer que pot entorpir la lliure circulació de les aigües al llarg del recorregut del riu Muga, que confronta amb Castelló d'Empúries, i que suma un total de 1.400 m de longitud.

La Muga és un dels rius que amb fortes pluges incrementa notablement el cabal, fins al punt de desbordar-se en alguns trams. A més, al llarg del seu recorregut hi ha diversos passallissos que s'han de tallar al trànsit.