Portbou plantarà aquest dissabte al matí 300 exemplars de pins pinyers i alzines sureres que s'han adquirit arran d'una campanya iniciada el passat mes d'agost per reforestar la zona afectada pel foc del 13 juliol passat i el gran incendi de fa tres anys.

La idea de la iniciativa «1 xupito= 1 arbre» va sorgir de la mà de la comissió del Barri de la Muntanya, aprofitant que organitzava una festa a finals d'agost. Aprofitant l'ocasió van decidir tirar endavant la campanya per reforestar i recuperar una vegetació pràcticament extingida a la zona. La proposta animava als asisstents a la festa a beure's un xupito solidari, la recaptació del qual es destinaria a plantar un arbre als indrets afectats.

Els organitzadors asseguren que la iniciativa va ser molt aplaudida pels assistents aconseguir recaptar més de 300 euros per aquest propòsit.

500 euros recaptats

Per celebrar-ho, els promotors van afegir-hi 100 € més i l'Ajuntament de Portbou n'hi va aportar 100 més sumant un total de 500 euros. Amb aquests diners, s'han comprar 300 exemplars de pins i alzines sureres, que dissabte es col·locaran en una plantada popular amb l'ajut de voluntaris que vulguin col·laborar-hi.

Per agrair-los l'esforç i «amb l'objectiu de continuar fent comunitat», el col·lectiu La Festa AMUNT convidarà a tots els voluntaris que hi participin a una arrossada popular després de la plantada.