Retards a l´obra de la C-260 de Figueres

Territori ho atribueix al retard en l'autorització de Foment pel vial per sota de la N-II, tot i que fa deu dies que ha arribat

17.12.2015 | 07:16
La carretera en el tram de Figueres que es desdoblarà.
La carretera en el tram de Figueres que es desdoblarà.

Les obres de construcció de la C-260 acumulen més de dos mesos de retard. Territori ho atribueix al retard del Ministeri de Foment a fer arribar una autorització necessària per la construcció d'un vial que passarà per sota el cinturó de ronda de la NII. Elpermís va arribar fa deu dies però encara no han començat els treballs. Segons la Generalitat, l'empresa està avançant altres treballs com el desviament de serveis de les companyies i planificació.
Font del Departament de Territori i Sosteniblitat han informat que la constructora, Copisa, estava pendent que el Ministeri de Foment autoritzés el vial paral·lel que ha de passar per sota el cinturó de ronda. Fa uns deu dies aproximadament que han arribat i, per tant, l'inici dels treballs físics per començar a ampliar la via haurien de ser imminents. Per avançar feina i mantenir el calendari previst, assegura Territori, sí que s'han portat a terme altres tasques de l'obra com els treballs per desviar els serveis de les companyies elèctriques, d'aigua i gas. Han aprofitat el retard per avançar en aquestes tasques i en la planificació, un treball previ que ha impedit visualment veure que ha començat una de les obres més esperades a Figueres. Es va planificar fa més de vint anys i s'espera per la descongestió que ha de suposar d'aquesta entrada de la ciutat, que viu cues de forma habitual, però també perquè s'ha mantingut pendents dels treballs als veïns als que se'ls enderrocarà la casa. Els treballs havien de començar després de resoldre el pagament , o part d'aquest, als propietaris, tal com s'hi va comprometre el conseller Santi Vila. La primera data era l'octubre i es va ajornar al novembre. La previsió és que les màquines actuïn als vials laterals per començar al tronc central on hi ha els enderrocs l'any vinent, una vegada estigui tot pagat i els veïns hagin pogut tenir un temps per marxar. Però la previó era començar a l'octubre, es va demorar al novembre pel tema del pagament de les indemnitzacions i el nou retard podria fer que no comencessin fins al gener, tot i que des de Territori han informat que és imminent. Els treballs començaran amb la construcció dels nous vials urbans al sud i al nord de Vilatenim. El Vial Sud serà paral.lel a la C-260 a tocar del riu Manol per connectar directament Figueres amb Vilatenim sense haver de passar per l'enllaç actual de la N-II. El Vial Nord, serà perpendicular a la C-260 i paral.lel a l'NII per donar continuïtat a la calçada nord del desdoblament fins al camí vell de Vilatenim. D'altra banda, ddes de la rotonda de Vilatenim fins l'enllaç amb l'NII, el tronc central es desdoblarà amb dos carrils i calçades laterals.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Notícies relacionades

L'Alt Empordà

L´arxiu de Castelló s´ha quedat sense espai i ha de posar caixes al lavabo

L´arxiu de Castelló s´ha quedat sense espai i ha de posar caixes al lavabo

Les instal·lacions actuals estan saturades de documentació i el servei s'ampliarà amb el...

Un home de 71 anys resulta ferit pel fum en l´incendi d´un pis

Un home de 71 anys resulta ferit pel fum en l´incendi d´un pis

Les flames van afectar tota una habitació d'un immoble i la façana del bloc del centre de Figueres

A l´Empordà ja s´elaboren vins «excepcionals»

A l´Empordà ja s´elaboren vins «excepcionals»

Per primera vegada, un vi empordanès entra a la selecta categoria dels vins més ben puntuats de la...

Els atracadors de Bàscara es van endur uns 80.000 euros de la caixa

Els atracadors de Bàscara es van endur uns 80.000 euros de la caixa

Els dos lladres que dimecres al migdia van assaltar l'entitat de la Caixa a Bàscara es van...

Mor un home de 64 anys després de caure per un penya-segat

Mor un home de 64 anys després de caure per un penya-segat

La víctima va patir una parada cardiorespiratòria i tot i que se'l va poder recuperar i traslladar...

Enllaços recomanats: Premis cinema