Una imatge de la Mona Lisa, la Gioconda de Leonardo da Vinci, centra el cartell de Carnaval de Roses del 2016 que se celebrarà del 4 al 8 de febrer. El cartell és una creació del pintor i retolista Joan López Alemany i il.lustrarà totes les campanyes i materials promocionals que l'Ajuntament portarà a terme.

«Les maraques de la Mona Lisa» és el títol que l'autor ha posat al cartell en el qual la protagonista de mig cos mirant directament a l'espectador apareix guarnida amb una corona de fruites i unes maraques al més pur estil brasiler. La creació ha estat elaborada amb la tècnica del collage.

Mediterrani i transgressor

L'autor del cartell ha explicat que «amb aquest cartell he volgut reflectir, tant pel contingut com per l'estètica, el caràcter popular i irreverent del carnaval». Per López, «la idea és reunir el carnaval mediterrani, transgressor i amb arrels molt profundes en la tradició pagana, amb l'explosió de color i passió del carnaval brasiler». Ocells de color, fruite stropilas i ritmes frenètics formen part del cartell. «La Mona Lisa aquest any no s'ho vol perdre i s'ha buscat una disfressa per la ocasió. Pintes més rares s'han vist al Carnaval de Roses!», diu l'autor.